Tantrické masáže alebo senzuálny pôžitok a pochopenie tantry

Tantrické masáže alebo senzuálny pôžitok a pochopenie tantry

Nemusíte byť fanúšikom klasických masáží ani tejto tematiky celkovo, no som si istý, že práve senzuálna masáž je typ masáže, ktorá vás zaujme. Minimálne z teoretického hľadiska, ktoré sa však s reálnymi pôžitkami týchto praktík nedá zrovnávať. Viacerí budú mať možno jasnejšiu predstavu ak spomeniem, že ide o typ tantrickej masáže.

Fyzioterapia, masáž, ruky, tetovanie.jpg

Praktizovanie tantrických masáží v stručnosti vychádza z tvrdenia, že centrom životnej energie sú naše intímne časti a ich okolité body. Sexualita je pritom našou základnou a v tomto smere dôležitou súčasťou, respektíve nás a našej životnej energie. Je preto vhodné ju prebudiť a dopriať si tantrické masáže, ktoré dokážu nielen dokonale uvoľniť napätie, ale takisto regenerovať životnú energiu vrátane lepšieho pochopenia našej sexuality. Dôležitá je pritom zmyselnosť každého dotyku.

  • Rozhodne však nemusíme vravieť iba o masáži týchto centier, ale tantrické masáže sa orientujú aj na iné priority a praktiky, ktoré dokážu plnohodnotne odbúrať napätie, dlhodobý stres či úzkosti. Za zmienku určite stoja masáže „telo na telo“ či vyššie spomenutý druh senzuálnych masáží.

masáž chrbta, muž leží na masérskej posteli.jpg
Senzuálne masážesú lahôdkou pre tých, čo už sú s tantrou dobre zoznámení a hľadajú ďalší zmyselný pôžitok. Určite však ide o nezabudnuteľný zážitok rovnako pre tých, čo sú v tomto smere zvedavými začiatočníkmi a hľadajú niečo extra. Podstatným rozdielom oproti „klasickému“ prevádzkovaniu tantry je však najmä fakt, že masírovanie je obojstranné, čo bližšie znamená, že vravíme o vzájomnom masírovaní, a teda porozumeniu vzájomných senzuálnych pôžitkov našich tiel, kedy sa masérom stáva zároveň tiež zákazník.
Tieto praktiky so sebou prinášajú vyšší level pochopenia zmyslu tantry a následne dvojnásobný zážitok a efektívnosť pri dobíjaní novej životnej energie, ktorá bude určite vítaným pomocníkom na niekoľko nasledujúcich dní plných povinností.